Over ons

Voedingskennis.nl, het platform voor professionals, biedt betrouwbare informatie over gezonde (duurzame) voeding en leefstijl, vitamines en mineralen of sportvoeding.

Voedingskennis.nl is de nieuwe naam voor het Informatorium voor Voeding & Diëtetiek, hét naslagwerk over voeding en diëten dat al ruim 40 jaar bestaat. Professionals uit de wetenschap en de praktijk delen hun kennis op hun vakgebied. De inhoud wordt beoordeeld door een onafhankelijke redactie.

Redactie

Majorie Former (hoofdredacteur) is diëtist en journalist gespecialiseerd op het gebied van voeding en diëtetiek. Zij is daarnaast hoofdredacteur van Voeding & Visie (uitgever Academic Journals), schrijft artikelen en is mede-ontwikkelaar van e-learningmodules. Zij is ook hoofdredacteur van het boek Evidence-based diëtetiek.

Gerdie van Asseldonk is zelfstandig adviseur in gezondheidszorg management en innovatie. Van 2010 tot 2021 werkte zij als implementatiespecialist bij ZonMw, organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. Zij adviseerde onderzoekers en in onderzoeksprogramma's over kennisoverdracht, implementatie en innovatie. Daarvoor werkte ze als diëtist en zorgmanager in verschillende ziekenhuizen. Ook vervulde ze beleidsfuncties, zoals in een branche-organisatie en bij organisaties voor professionals en patiënten.

Jacqueline Drenth begon haar carrière als diëtist bij Thuiszorg Groningen. In 2009 startte ze haar eigen praktijk, waarin zij sindsdien werkzaam is. In haar praktijk adviseert zij veel mensen met overgewicht, diabetes (koolhydraatarm dieet), PDS (FODMAP-dieet) en hart-en vaatziekten. Haar aandachtsgebieden zijn kindervoeding, voeding bij recreatieve en intensieve sportbeoefening en coeliakie en het glutenvrije dieet. Jacqueline is lid van verschillende kennisnetwerken van diëtisten en geschoold in ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Caroelien Schuurman is diëtist en voedingswetenschapper. Zij starte haar loopbaan bij Unilever Research en Development. Van 2006 tot 2022 was ze redacteur bij het Nederlands Tijdschrift voor Voeding en Diëtetiek. Momenteel is ze docent aan de Haagse Hogeschool, opleiding Voeding en Diëtetiek en onderzoek bij het lectoraat relationele zorg.

Bohn Stafleu van Loghum

Voedingskennis.nl is een product van Bohn Stafleu van Loghum, het grootste mediabedrijf voor de Nederlandse gezondheidszorg. Wij leveren betrouwbare vakinformatie voor professionals in de zorg. Van educatieve uitgaves en diensten voor opleidingen, bij- en nascholing tot vakinformatie en ondersteunende software- en tooling. Van los product tot bundel, digitaal of print tot congressen en evenementen. Wij bieden voor elke informatiebehoefte en leerstijl een passende oplossing.

naar BSL.nl