Over ons

Voedingskennis.nl, het platform voor professionals, biedt betrouwbare informatie over gezonde (duurzame) voeding en leefstijl, vitamines en mineralen of sportvoeding.

Voedingskennis.nl is de nieuwe naam voor het Informatorium voor Voeding & Diëtetiek, hét naslagwerk over voeding en diëten dat al ruim 40 jaar bestaat. Professionals uit de wetenschap en de praktijk delen hun kennis op hun vakgebied. De inhoud wordt beoordeeld door een onafhankelijke redactie.

Redactie

Majorie Former (hoofdredacteur) is diëtist en journalist gespecialiseerd op het gebied van voeding en diëtetiek. Majorie is hoofdredacteur van vakuitgaven voor diëtisten, zoals Voeding & Visie (uitgever Academic Journals) en het Informatorium voor Voeding & Diëtetiek (Uitgever Bohn Stafleu van Loghum), ontwikkelt e-learningmodules voor oa diëtisten en schrijft artikelen en boeken voor professionals.

Gerdie van Asseldonk werkt sinds 2010 als implementatiespecialist bij ZonMw, organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. Zij adviseert onderzoekers en in onderzoeksprogramma's over kennisoverdracht, implementatie en innovatie. Daarvoor werkte ze als diëtist en zorgmanager in verschillende ziekenhuizen. Ook vervulde ze beleidsfuncties, zoals in een branche-organisatie en organisaties voor professionals en patiënten.

Jacqueline Drenth werkt vanaf 2009 in haar eigen diëtistenpraktijk, nadat zij jaren werkte voor Thuiszorg Groningen. Haar aandachtsgebieden zijn kindervoeding, voeding bij (intensieve of recreatieve) sportbeoefening en voeding bij coeliakie/het glutenvrije dieet.

Caroelien Schuurman werkte als onderzoeker en senior voedingswetenschapper bij onder andere Wageningen Universiteit en Research Centrum en Unilever Research en Development. Sinds 2006 is ze freelance voedingswetenschapper, onder andere werkzaam als redacteur bij het Nederlands Tijdschrift voor Voeding en Diëtetiek en als docent aan de Haagse Hogeschool.

Bohn Stafleu van Loghum

Voedingskennis.nl is een product van Bohn Stafleu van Loghum, het grootste mediabedrijf voor de Nederlandse gezondheidszorg. Wij leveren betrouwbare vakinformatie voor professionals in de zorg. Van educatieve uitgaves en diensten voor opleidingen, bij- en nascholing tot vakinformatie en ondersteunende software- en tooling. Van los product tot bundel, digitaal of print tot congressen en evenementen. Wij bieden voor elke informatiebehoefte en leerstijl een passende oplossing.

naar BSL.nl