Over ons
FAQ
Contact
Abonneren
Inloggen
Sorteren
Datum
Auteur
Relevantie
“C.T.M. van Rossum”
54
zoekresultaten
Categorie
Voedingsvoorlichting en -gedrag
(19)
Dieetbehandeling bij ziektebeelden
(13)
Het werkveld van de diëtist
(12)
Voedingsmiddelen
(7)
Voeding en gezondheid
(7)
Voedingsstoffen
(5)
Voeding in verschillende levensfasen
(3)
Klinische voeding
(1)
Uit de praktijk
(0)
Het werkveld van de diëtist en Voedingsvoorlichting en -gedrag
Het Nederlandse voedingspeilingsysteem
C.T.M. van Rossum, E.J. de Boer en M.C. Ocké
28 nov 2015
Artikel
Item(s)
Inzicht verkrijgen in de belangrijkste bronnen van de zoutconsumptie
De modules van het voedingspeilingsysteem
Besluit
Gebruik van de gegevens
Inzicht verkrijgen in voedselconsumptie naar sociaal-demografische kenmerken
Inzicht verkrijgen in de bijdrage van voedingssupplementen en verrijkte producten aan de voedingsstoffenvoorziening
De voedselconsumptiepeiling onder de algemene bevolking
Inleiding
Toepassing in de praktijk
Beoordelen van de inname van voedingsstoffen
Internationale aansluiting
Voeding van de gezonde volwassene
C. T. M. van Rossum, H. A. M. Brants, M. Jansen-van der Vliet en M. C. Ocké
23 mrt 2022
Artikel
Item(s)
Aandachtspunten voor de praktijk
Vitamines en mineralen
Aanbevelingen voedingsstoffen
Verschillen naar leeftijd en opleidingsniveau
Inleiding
Energie
Macronutriënten
Volgt Nederland de Richtlijnen goede voeding?
Verandering in voedselconsumptie
Richtlijnen goede voeding
Dieetbehandeling bij ziektebeelden
Voeding en slokdarmaandoeningen
P.S.N. van Rossum, J.P. Ruurda, P.D. Siersema, E. Steenhagen en J.W. van den Berg
11 mrt 2021
Artikel
Item(s)
Slokdarmaandoeningen
Overige aandoeningen van de slokdarm
Inleiding
Referenties
Aanbevelingen voor de praktijk
Gastro-oesofageale refluxziekte
Slokdarmcarcinoom
Fysiologie van de slokdarm
Voedingsmiddelen en Voedingsstoffen
Vetten
mw. prof.dr.ir. I.A. Brouwer
25 nov 2021
Artikel
Item(s)
Referenties
Inneming van totaal vet
N-3-vetzuren en gezondheid
Inneming van verschillende vetzuren
Voeding en gezondheid
Sportvoedingssupplementen en doping
A. H. Palsma
17 mrt 2018
Artikel
Dieetbehandeling bij ziektebeelden en Voeding in verschillende levensfasen
Obesitas bij volwassenen
R. van Berkel
28 mei 2022
Artikel
Voedingsmiddelen
Eiwitten
A. M. Verreijen, M. Tieland en P. J. M. Weijs
06 mrt 2019
Artikel
Dieetbehandeling bij ziektebeelden
Voeding en mond- en tandziekten
E. H. van der Molen
09 nov 2018
Artikel
Voeding in verschillende levensfasen
Voeding van het gezonde jonge kind (0–4 jaar)
B. S. Glas
03 aug 2018
Artikel
Item(s)
Voedingsinname
Voeding en gezondheid en Voedingsvoorlichting en -gedrag
De voedingsanamnese - Methoden voor voedselconsumptieonderzoek van bevolkingsgroepen en individuen
J. H. M. de Vries, M. C. Ocké en M. A. E. de van der Schueren
20 okt 2022
Artikel
Item(s)
Bepaling portiegroottes
Speciale doelgroepen
Prospectieve technieken
Bronnen van variatie
Innovatieve technieken
Voedingsvoorlichting en -gedrag
Duurzame voeding
C. van Dooren
14 aug 2019
Artikel
Voedingsmiddelen
Voedingsmiddelentabellen en in het bijzonder NEVO-online
E.M. Niekerk, S. Westenbrink, M. Jansen - van der Vliet, A.M. Roos en C.H.M. van den Bogaard-van Oosterhout
19 nov 2021
Artikel
Dieetbehandeling bij ziektebeelden
Voeding bij neuromusculaire aandoeningen
J. C. Wijnen
14 apr 2017
Artikel
Klinische voeding
Parenterale voeding
T. A. J. Tas
27 nov 2019
Artikel
Dieetbehandeling bij ziektebeelden
Voeding bij oncologische aandoeningen
Dr.ir. M.R. van Veen-Wagensveld
05 nov 2021
Artikel
Toon meer
Toon minder