Over ons
FAQ
Contact
Abonneren
Inloggen
Sorteren
Datum
Auteur
Relevantie
“M.C. Ocké”
61
zoekresultaten
Categorie
Voedingsvoorlichting en -gedrag
(41)
Voeding en gezondheid
(30)
Het werkveld van de diëtist
(12)
Voedingsmiddelen
(4)
Dieetbehandeling bij ziektebeelden
(3)
Voeding in verschillende levensfasen
(2)
Voedingsstoffen
(1)
Klinische voeding
(0)
Uit de praktijk
(0)
Het werkveld van de diëtist en Voedingsvoorlichting en -gedrag
Het Nederlandse voedingspeilingsysteem
C.T.M. van Rossum, E.J. de Boer en M.C. Ocké
28 nov 2015
Artikel
Item(s)
Inzicht verkrijgen in de belangrijkste bronnen van de zoutconsumptie
De modules van het voedingspeilingsysteem
Besluit
Gebruik van de gegevens
Inzicht verkrijgen in voedselconsumptie naar sociaal-demografische kenmerken
Inzicht verkrijgen in de bijdrage van voedingssupplementen en verrijkte producten aan de voedingsstoffenvoorziening
De voedselconsumptiepeiling onder de algemene bevolking
Inleiding
Toepassing in de praktijk
Beoordelen van de inname van voedingsstoffen
Internationale aansluiting
Voeding en gezondheid en Voedingsvoorlichting en -gedrag
De voedingsanamnese - Methoden voor voedselconsumptieonderzoek van bevolkingsgroepen en individuen
J. H. M. de Vries, M. C. Ocké en M. A. E. de van der Schueren
20 okt 2022
Artikel
Item(s)
Retrospectieve technieken
Voedingsanamnese in de gezondheidszorg
Beoordeling van de kwaliteit na evaluatie
Variatie en fouten
Variatie en fouten
Aspecten die de keuze van een onderzoekstechniek bepalen
Bepaling portiegroottes
Kwaliteit van het vaststellen van de voedingsinname
Inleiding
Gesprekstechniek
Speciale doelgroepen
Bronnen van fouten
Doelen
Opzet van een validatieonderzoek
Prospectieve technieken
Referentieperiode
Keuze van een onderzoekstechniek
Bepaling voedingswaarde
Validiteit
Verrijkte producten en voedingssupplementen
Bronnen van variatie
Beschouwing
Technieken
Innovatieve technieken
Soorten fouten
Berekenen van de voedingswaarde
Technieken van voedselconsumptieonderzoek
Biologische merkers en andere externe indicatoren
Voeding van de gezonde volwassene
C. T. M. van Rossum, H. A. M. Brants, M. Jansen-van der Vliet en M. C. Ocké
23 mrt 2022
Artikel
Item(s)
Aandachtspunten voor de praktijk
Vitamines en mineralen
Aanbevelingen voedingsstoffen
Verschillen naar leeftijd en opleidingsniveau
Inleiding
Energie
Macronutriënten
Volgt Nederland de Richtlijnen goede voeding?
Verandering in voedselconsumptie
Richtlijnen goede voeding
Voeding en gezondheid
Voeding en epidemiologie
S. S. Soedamah-Muthu, F. J. B. van Duijnhoven en M. C. Busstra
24 aug 2023
Artikel
Voedingsmiddelen
Eiwitten
A. M. Verreijen, M. Tieland en P. J. M. Weijs
06 mrt 2019
Artikel
Voedingsmiddelen
Voedingsmiddelentabellen en in het bijzonder NEVO-online
E.M. Niekerk, S. Westenbrink, M. Jansen - van der Vliet, A.M. Roos en C.H.M. van den Bogaard-van Oosterhout
19 nov 2021
Artikel
Item(s)
Referenties
Dieetbehandeling bij ziektebeelden en Voeding in verschillende levensfasen
Obesitas bij volwassenen
R. van Berkel
28 mei 2022
Artikel
Voedingsmiddelen en Voedingsstoffen
Vetten
mw. prof.dr.ir. I.A. Brouwer
25 nov 2021
Artikel
Dieetbehandeling bij ziektebeelden
Voeding bij dementie
P. M. Boot, C. H. A. van den Broek en M. Lautenbach
23 nov 2017
Artikel
Voeding in verschillende levensfasen
Voeding van het gezonde jonge kind (0–4 jaar)
B. S. Glas
03 aug 2018
Artikel
Dieetbehandeling bij ziektebeelden
Voeding bij oncologische aandoeningen
Dr.ir. M.R. van Veen-Wagensveld
05 nov 2021
Artikel
Toon meer
Toon minder